Ondernemers Assessment


Elke ondernemer heeft één hoofddoel: het succes van het bedrijf. Dit is natuurlijk afhankelijk van het product en van de markt, maar ook grotendeels van de ondernemer zelf. Een ondernemer is zeer sterk op zichzelf aangewezen. Als ondernemer is het daarom belangrijk te weten wie je bent, wat je kwaliteiten zijn. Het ondernemers assessment kan je helpen meer inzicht te krijgen in jezelf als (toekomstige-) ondernemer. Dit assessment geeft inzicht in je sterke en zwakke kanten als ondernemer. Dit zelfinzicht kun je gebruiken om alles te halen uit jouw kwaliteiten en te werken aan je verbeterpunten. Het assessment bestaat uit de volgende combinatie van gevalideerde en betrouwbare testen:

  • de Werkgerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst

  • Carrièrewaarden

  • Quinn Managementrollen

Deze testen worden online afgenomen. De resultaten worden telefonisch toegelicht of in een persoonlijk gesprek waarna tevens een aanzet voor een ontwikkelplan wordt gemaakt.  Ontwikkeling Het ondernemers assessment is ontwikkeld op basis van wetenschappelijke onderzoeken naar competenties en persoonlijkheidseigenschappen van ondernemers die samenhangen met succes van het bedrijf. Gedetailleerde informatie over deze onderzoeken vindt u in de handleiding. Rapportage Het rapport van het ondernemersassessment bestaat uit vier onderdelen: Ondernemerscompetenties Als eerste wordt de ondernemersoriëntatie aangegeven. Op basis van persoonlijkheid en werkmotivatie wordt gekeken in hoeverre de kandidaat matcht met ondernemerscompetenties die volgens wetenschappelijke onderzoeken succes van de onderneming voorspellen. Deze ondernemerscompetenties samen vormen de ondernemersoriëntatie van de ondernemer.   Persoonlijkheid van de ondernemer Op basis van de antwoorden op de persoonlijkheidsvragenlijst wordt hier een beschrijving gegeven van de persoonlijkheidskenmerken van de kandidaat die samenhangen met het succes van het bedrijf. Ondernemingsfases & rollen Elke ondernemingsfase brengt nieuwe uitdagingen, waardoor elke fase een andere rol vraagt van de ondernemer. In de vragenlijst heeft de kandidaat aangegeven in welke levenscyclusfase zijn of haar bedrijf zich bevindt. In dit onderdeel wordt aangegeven welke managementrollen in die fase belangrijk zijn. Ook wordt grafisch aangegeven in hoeverre deze rollen bij de kandidaat passen. Managementrollen Ondernemers zijn ook managers binnen het bedrijf. Ze zijn verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van een bedrijfsplan, financiën en leiding geven. Als manager vervult een ondernemer meerdere rollen tegelijk. In dit onderdeel wordt aangegeven welke managementrollen meer of minder bij de kandidaat passen. De managementrollen zijn gebaseerd op de theorie van Quinn, Faerman, Thompson & McGrath (2003). Toepassing Het Ondernemers Assessement kan onder andere worden ingezet bij selectie, loopbaanvraagstukken en ontwikkelingstrajecten.


Praktisch - inzetbaar voor selectie, advies, ontwikkeling

- 70 - 90 minuten invultijd

- beschikbaar in NL

- testen plus telefonische terugkoppeling

- of testen plus terugkoppeling in een persoonlijk gesprek met aanzet tot persoonlijk ontwikkelplan. 


Na aankoop Na aankoop van een test ontvangt de kandidaat voor wie de test bestemd is, binnen 24 uur een inlogcode per e-mail. Ook nemen wij telefonisch contact met u op om de aanleiding voor de test en eventuele aanvullende vragen aan de kandidaat door te nemen. 


Interesse? Kijk dan hier: Ondernemers Assessment Human Business Care


#ondernemen #assessment #skills #humanbusinesscare #versterkjebusiness #metenisweten

Heb je vragen over dit artikel of wil je meer weten? Ga naar www.elisepikaart.nl

Of plan een vrijblijvende intake en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.


Human Business Care helpt ambitieuze mkb ondernemers met het bepalen en implementeren van structurele en eigentijdse HR oplossingen. Zodat je zelf eenvoudig en effectief operationele personeelsproblemen kunt aanpakken, zonder dat je daar veel inhoudelijke kennis of speciale skills voor nodig hebt.


1 keer bekeken

Vragen? Stel ze tijdens de gratis intake.

©2020 Elise Pikaart, Human Business Care. 

Kennismaken?
Ik kom graag langs. 

Elise Pikaart

Human Business Care

support@elisepikaart.nl

Tel: 06 19 45 25 76

Urmond, Limburg

KvK 67581048

BTW NL001834543B41

NL16 KNAB 0259252778

  • White LinkedIn Icon
bedrijfspagina
  • White LinkedIn Icon
persoonlijk profiel