Anno 2020

Welkom bij Human Business Care. Fijn dat je ons gevonden hebt en dat je de tijd neemt om ook even verder te kijken.

Mijn naam is Elise Pikaart. Inmiddels werk ik al 20 jaar als HR- & Organisatiekundige. Sinds 2010 zelfstandig ondernemer en in die hoedanigheid heb ik ondernemers uit diverse sectoren en met verschillende bedrijfsgrootten geholpen met het versterken van hun business en organiseren van hun personeelszaken. Omdat ik me steeds meer realiseerde dat ik op een niet-standaard manier kijk en werk binnen het HR vak, ben ik begin 2020 gestart met Human Business Care.

Het is mijn missie om samen met mijn team "Mensen" als vast speerpunt op iedere ondernemersagenda te zetten.

Team

Elise Pikaart

  • Grey LinkedIn Icon

Eigenaar | sr HBC professional

elise@elisepikaart.nl

06 19 45 25 76

Eline Smith

  • Grey LinkedIn Icon

Human Business Care Professional

eline@elisepikaart.nl

Jij? 

Interesse om deel uit te maken van ons team? Ik kom graag met je in contact!

Wauw! Mijn team begint te ontstaan, Human Business Care groeit. In september 2020 is Eline gestart om Human Business Care vanuit haar bedrijf diverse uren per week te ondersteunen. Verder werken wij op dit moment samen met een netwerk van experts en gespecialiseerde professionals om jou, je bedrijf en je medewerkers verder te brengen. Mijn doel is om binnen nu en vijf jaar met een vast team de Human Business Care visie te kunnen uitdragen. Zodat we nog meer ondernemers kunnen ondersteunen met het versterken van hun business (en mensen), zodat ze hun ambities kunnen waarmaken. Ook zelf heb ik een strategie en een plan om dit voor elkaar te krijgen. 

Wil je kennis maken? Ik kom altijd graag langs om te praten over jouw bedrijf en de uitdagingen waar je mee te maken hebt. 

Wil je alvast meer weten over het ontstaan van mijn visie? Lees hieronder dan nog even een stukje geschiedenis.

“You don't build a business - you build people - and than people build the business”   Zig Ziglar

 
vertrouwen

als kernwaarde

passie

als kernwaarde

kwaliteit

als kernwaarde

creativiteit

als kernwaarde

 

Bouwen  - 2000 - 2020

 20 jaar is een flinke tijd om je ontwikkelen in een vakgebied. Toen ik startte (als HR Medewerker bij Boels Verhuur) was ik groener dan gras en amper 20 jaar oud. In de dynamische en unieke wereld van Boels maakte ik voor het eerst kennis met personeelszaken. Ik besloot dat ik me in dit vak verder wilde ontwikkelen en ging terug naar het HBO. Naast de groei van mijn boekenwijsheid, groeide ook mijn werkervaring. Na bijna 8 jaar Boels vertrok ik om andere bedrijven en sectoren te leren kennen. 

Bij Boels leerde ik het belang van goede bedrijfsresultaten en presteren. Wat ik miste was (destijds) een strategische visie op de mens in de organisatie. In mijn volgende ervaringen, zowel toen ik in loondienst werkte als later als zelfstandige, kwam ik erachter dat het vaker niet zo is dan wel dat aan beiden - resultaten en presteren plus de strategische visie op de mens - voldoende aandacht wordt besteed. Toch ben ik het ook meerdere keren wel tegen gekomen. 

Wat me opviel de afgelopen jaren is dat de meest succesvolle bedrijven enerzijds werken vanuit een visie, missie en een plan. En anderzijds hun menselijk kapitaal op waarde schatten en daar als goed werkgever zorg voor dragen. Bovendien was er dan over het algemeen duidelijk waar de organisatie voor staat en wat wordt nagestreefd qua doelen. En dan niet alleen de doelen voor het bedrijf, maar ook per afdeling en zelfs per medewerker. Opvallend was ook de aanwezigheid van een slimme ondernemer aan het roer. En dan bedoel ik niet perse slim in de vorm van intelligent, maar slim als in het maken van slimme keuzes. Bijvoorbeeld door de dagelijkse operationele leiding uit handen te geven als hij of zij daar niet sterk in was. Of door specialisten in te schakelen bij bepaalde vraagstukken. 

Ik heb het nu dus over MKB bedrijven, meestal tot zo'n 150 medewerkers. Dus niet de multinationals, de grote zorginstellingen of de corporate managers. Nee, de slimme MKB ondernemer.

Dat vind ik inspirerend! En meer nog, ik merkte dat deze strategische aanpak heel goed bij mij past. Juist het ontbreken van 1. of de resultaatgerichte benadering voor de bedrijfsvoering of 2. de puur operationele manier waarop HR functioneerde in de organisaties of bedrijven waar ik werkte, was voor mij vaak een uitdaging. Dit vooral omdat ik zowel resultaatgericht ben (beetje opvoeding bij Boels, aangevuld met persoonlijkheid), maar daarbij juist ook het belang zie van een mensgerichte, talentgerichte benadering.

 

Na zoveel jaren HR-werk merkte ik steeds meer dat ik er niet (meer) blij van wordt om me met HR 'vanuit het boekje' bezig te houden. Ik pas niet in het plaatje van de traditionele P&O'er die vooral het management volgt. Herhaaldelijk vond ik mezelf op de verkeerde stoel met de verkeerde pet op. Bovendien geloof ik er niet in dat de HR oplossingen die je binnen een bedrijf kunt toepassen, altijd in ieder bedrijf van meerwaarde zijn. Het zijn en blijven hulpmiddelen om bepaalde doelen mee te kunnen realiseren. En die moeten passen bij de doelstellingen die je wilt bereiken. Wel geloof ik dat het belangrijk is om je medewerkers op een dusdanige manier te faciliteren zodat ze echt van toegevoegde waarde zijn en je hen vanuit hun uniekheid en individuele talenten tot hun recht kunt laten komen. 

Uiteindelijk hebben mijn ervaringen geleid tot waar ik nu sta; Bouwend aan Human Business Care, werkend vanuit mijn visie op succesvol ondernemen met personeel. En wat nog mooier is? In literatuur over de bedrijfskundige benadering van HRM en over ondernemen, wordt mijn visie bevestigd. 

  • Wij zijn slimme doeners die MKB ondernemers van maatwerk- of kennisintensieve bedrijven (tot zo'n 50 - 60 medewerkers) helpen bij het waarmaken van hun groeiambities. 

  • Wij geloven dat de basis voor een gezonde bedrijfsvoering begint met focus op zowel 'business' (presteren & verbeteren) als op 'human capital' (talent, passie & betrokkenheid). 

  • Vanuit deze bedrijfskundige benadering van HRM begeleiden en ondersteunen wij je bij het succesvol ondernemen met personeel. 

Vragen? Stel ze tijdens de gratis intake.

©2020 Elise Pikaart, Human Business Care. 

Kennismaken?
Ik kom graag langs. 

Elise Pikaart

Human Business Care

support@elisepikaart.nl

Tel: 06 19 45 25 76

Urmond, Limburg

KvK 67581048

BTW NL001834543B41

NL16 KNAB 0259252778

  • White LinkedIn Icon
bedrijfspagina
  • White LinkedIn Icon
persoonlijk profiel